به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، عیسی کلانتری در کافه خبر خبرانلاین در پاسخ به این سئوال که چرا رژیم کشت دریاچه ارومیه تغییر کرد؟ گفت: در سال ۱۳۵۷ سطح زیر کشت آبی دریاچه ارومیه نزدیک به ۳۰۰ هزار هکتار بود . در این دوره اغلب محصولات نسبتاً کم آببر بودند مثل جو و انگور. در سال ۱۳۹۲ میزان زمینهای زیر کشت به ۵۹۰ هزار هکتار رسید و طبیعی است آب مورد نیاز برای این زمینها هم قرار بود از حقابه دریاچه ارومیه تامین شود.
او گفت: شما وقتی صنایع غذایی را به این منطقه میبرید و دامداریها را توسعه میدهید و صنایع قند را رونق میدهید، باید منتظر افزایش مصرف آب باشید. از آن طرف وقتی که مثلاً پاکدیس با جذب سالیانه ۳۰ هزار تن انگور برای تولید شراب تعطیل شد، بازار برای انگور نبود و همین امر سبب شد کم کم کشت سیب افزایش یابد و جو تبدیل شد به گندم و محصولات کم آب بر تبدیل به محصولات پر آب شدند. مثلا همین حالا چغندر منطقه ارومیه به هزینه آب دریاچه ارومیه به مشهد و اصفهان میرود.
223223