به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت نفت که روز گذشته جهشی ۳ درصدی را تجربه کرده بود، امروز پنجشنبه با عقبنشینی مواجه شد. تشدید ابهامات درباره تعرفههای تجاری آمریکا و احتمال افزایش عرضه از سوی اوپکپلاس، اصلیترین دلایل این افت عنوان شدهاند.
رویترز نوشت، قیمت نفت در معاملات روز پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴ (۳ ژوئیه)، در پی نگرانیها درباره بازگشت تعرفههای تجاری ایالات متحده و احتمال افزایش تولید از سوی اعضای اوپکپلاس کاهش یافت. این در حالی است که روز گذشته قیمتها با رشد چشمگیری مواجه شده بودند.
در معاملات امروز، بهای نفت خام برنت با افت ۴۵ سنتی (معادل ۰.۶۵ درصد) به ۶۸.۶۶ دلار و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با کاهش ۴۴ سنتی (۰.۶۶ درصد) به ۶۷.۰۱ دلار در هر بشکه رسید.
این افت پس از آن رخ داد که هر دو شاخص نفتی روز چهارشنبه به بالاترین سطح یک هفته گذشته رسیدند؛ آن هم در پی تعلیق همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، که نگرانیها در مورد تشدید تنشهای ژئوپلیتیک را افزایش داد. همچنین، توافق تجاری اولیه میان آمریکا و ویتنام نیز بر بازار تأثیرگذار بود.
با این حال، با نزدیک شدن به پایان مهلت ۹۰ روزه تعرفههای تجاری در ۹ جولای و عدم توافق جدید با شرکای کلیدی مانند اتحادیه اروپا و ژاپن، فضای عدمقطعیت در سیاست تجاری آمریکا افزایش یافته است.
از سوی دیگر، انتظار میرود اعضای ائتلاف اوپکپلاس از جمله روسیه در نشست پایان هفته جاری، افزایش تولید روزانه معادل ۴۱۱ هزار بشکه را تصویب کنند.
در این میان، تحلیلگران بانک ING هشدار دادهاند که همزمانی این تحولات با تعطیلات روز استقلال آمریکا در چهارم جولای، باعث میشود معاملهگران با احتیاط بیشتری وارد معاملات شوند و ریسکهای آخر هفته را کاهش دهند.
در کنار عوامل بینالمللی، دادههای اقتصادی چین نیز بر بازار نفت سایه انداخته است. نتایج یک نظرسنجی خصوصی نشان داد که فعالیت بخش خدمات در چین در ماه ژوئن با کندترین سرعت در ۹ ماه گذشته رشد کرده و کاهش تقاضا و افت سفارشهای صادراتی، زنگ خطر رکود تقاضای انرژی در بزرگترین واردکننده نفت جهان را به صدا درآورده است.
افزایش غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا نیز نگرانیها از سمت تقاضا را تشدید کرد. بر اساس اعلام اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، ذخایر نفت خام این کشور در هفته گذشته ۳.۸ میلیون بشکه افزایش یافته و به ۴۱۹ میلیون بشکه رسیده؛ در حالیکه تحلیلگران انتظار کاهش ۱.۸ میلیون بشکهای را داشتند.
همچنین مصرف هفتگی بنزین در آمریکا به ۸.۶ میلیون بشکه در روز کاهش یافته که برای فصل تابستان و اوج سفرهای رانندگی، نگرانکننده ارزیابی شده است.
اکنون نگاهها به گزارش اشتغال ماه ژوئن در ایالات متحده دوخته شده است؛ گزارشی که میتواند انتظارات درباره سیاستهای آتی فدرال رزرو را شکل دهد. در صورتی که دادههای اشتغال، نشانههایی از ضعف اقتصادی را نشان دهد، احتمال کاهش نرخ بهره افزایش خواهد یافت؛ عاملی که میتواند به رونق تقاضا برای انرژی منجر شود.
لازم به ذکر است، گزارش اخیر از وضعیت اشتغال بخش خصوصی آمریکا نشان میدهد که تعداد حقوقبگیران برای نخستین بار در دو سال گذشته کاهش یافته است. با این حال، برخی تحلیلگران تأکید دارند که ارتباط مستقیمی میان این داده و آمار رسمی دولتی وجود ندارد.
۲۲۳۲۲۴