رفع چالش کمبود آب نیازمند عزم ملی است


به گزارش خبرگزاری مهر، هاشم امینی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور در یادداشتی نوشت؛ رفع چالش کمبود آب نیازمند عزم ملی است.

بر پایه داده‌های رسمی وزارت نیرو، حجم منابع آب تجدیدپذیر کشور از حدود ۱۳۲ میلیارد مترمکعب در دهه ۱۳۷۰ به کم‌تر از ۹۰ میلیارد مترمکعب در سال‌های اخیر رسیده است؛ یعنی کاهش بیش از ۳۰ درصدی در کم‌تر از سه دهه. هم‌زمان، مصرف آب در حوزه‌های مختلف کشور روندی صعودی به خود گرفته و میانگین دمای کشور نیز در ۵۰ سال گذشته بیش از ۱.۶ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. این تغییرات، پایداری تأمین آب را با تهدیدات بی‌سابقه‌ای روبه‌رو کرده است.

در چنین شرایطی، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به عنوان متولی تأمین آب شرب و بهداشت با تمام توان تخصصی، مهندسی، انسانی و تجهیزاتی خود برای تأمین پایدار آب شرب مورد نیاز مردم ایران تلاش می‌کند؛ اما این مسیر بدون مشارکت و همراهی مردم، به نتیجه نخواهد رسید.
بر اساس ارزیابی‌های انجام‌شده ۵۲ شهر در ۲۹ استان کشور از جمله تهران، مشهد، اصفهام، اراک، بندرعباس و یزد در وضعیت تنش آبی قرار دارند. این بدان معناست که تقریباً نیمی از جمعیت شهری ایران در معرض چالش ناپایداری تأمین آب شرب هستند.
در همین چارچوب، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تنها در سال جاری ۱۹۲ پروژه مدیریت تنش آبی در مناطق شهری و روستایی را در دستور کار دارد که بخش زیادی از آن‌ها به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده‌اند.
با وجود این اقدام‌های گسترده، اگر مدیریت مصرف در سطح خانوار و جامعه نهادینه نشود، حتی بزرگ‌ترین طرح‌های مهندسی نیز نمی‌توانند از بروز بحران جلوگیری کنند.

صرفه‌جویی ۱۵ تا ۲۰ درصدی توسط شهروندان، می‌تواند شرایط آبرسانی را در بسیاری از شهرهای دارای تنش آبی به وضعیت پایدار برگرداند.
در روزهای سخت جنگ ۱۲ روزه اخیر با رژیم صهیونی، هم‌دلی و هم‌بستگی مثال‌زدنی مردم ایران، موجب شد به‌رغم عزم دشمن برای واردآوردن ضربات مهلک به کیان ایران عزیز اسلامی، کشورمان استوارتر از همیشه پایدار باشد* و امروز نیز که با دغدغه کمبود منابع آبی مواجه‌ایم، نیازمند همان روحیه اتحاد، مسئولیت‌پذیری و عزم ملی هستیم تا از این گدار نیز با موفقیت عبور کنیم.
و در پایان شایسته می‌دانم به این مهم اشاره کنم که آب، صرفاً کالایی مصرفی نیست؛ پشتوانه امنیت، سلامت، اقتصاد و بالندگی کشور ماست. اگر امروز مدیریت نشود، فردا شاید قابل جبران نباشد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.