به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منصور پوریان، از تداوم واردات گوشت قرمز تنظیم بازاری توسط دولت در سال ۱۴۰۴ گفت و توضیح داد: کشور سالانه به یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز نیاز دارد و این در حالی است که سالانه ۹۲۰ هزار تن گوشت قرمز در ایران تولید میشود و این ۹۲۰ هزار تن نشانگر خروجی لاشه با استخوان است در حالی که وقتی استخوان از گوشت جدا میشود شاهد هستیم حجم تولید به ۷۵۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تن کاهش پیدا میکند در نتیجه میان تولید و مصرف گوشت قرمز تولیدی کشور حدود ۲۵۰ تن فاصله وجود دارد و این امر لزوم تداوم واردات گوشت را نشان میدهد.
وی افزود: همچنین در سالهای گذشته مصرف صنایع گوشتی مانند واحدهای تولید سوسیس و کالباس به میزان چشمگیری افزایش داشته است، این واحدها برای تولید فرآوردههای گوشتی از گوشت وارداتی هندی به عنوان ماده اولیه تولید استفاده میکنند و اگر واردات صورت نگیرد آنها برای تامین گوشت به مادههای مولد روی میآورند و این امر در ادامه به کاهش جمعیت دام مولد کشور میانجامد که اتفاق خوبی نیست، علاوه بر این صنایع پادگانها، زندانها و واحدهای آموزشی نیز دومین گروه بزرگ مصرفکننده گوشتهای وارداتی هستند که بیشتر از گوشتهای منجمد استفاده میکنند.
پوریان در ادامه از واردات حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز به کشور در سال ۱۴۰۳ خبر داد و اظهار کرد: عمدهترین مصرفکنندگان گوشت تولید داخل خانوار و رستورانها هستند که تنها میتوان بر جمعیت دامهای کشتاری برای تامین گوشت مصرفی آنها حساب کرد نه کل جمعیت دامی کشور.
رییس شورای تامین دام کشور تصریح کرد: اکنون با عرضه فراوان گوشت قرمز در انواع وارداتی و تولید داخل مواجه هستیم با این حال هنوز قیمت گوشت تولید داخل با قدرت خرید مردم همخوانی ندارد و گوشت داخلی کالایی گران محسوب میشود.
وی در تشریح آخرین قیمت انواع دام گفت: اکنون دام زنده سبک در محدوده ۲۷۰ هزار تا ۲۸۰ هزار تومان و دام زنده سنگین در محدوده ۱۸۰ هزار تا ۱۹۰ هزار تومان در هر کیلو قیمت دارند و این با قیمت کنونی گوشت این دامها در بازار فاصله قابلتوجهی دارد در نتیجه آنچه قیمت گوشت قرمز تولید داخلی را برای مصرفکننده تعیین میکند عرضه و تقاضا نیست و موارد دیگری برای قیمت این کالا تاثیرگذار است.
223225