نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی اقتصاد چه گفتند؟


به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۲۶ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، بررسی صلاحیت و برنامه‌های سید علی مدنی‌زاده، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در دستور کار قرار گرفت. تعدادی از نمایندگان در موافقت و مخالفت با گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد سخنرانی کردند که جزئیات آن به شرح زیر است:

مدنی‌زاده جوان و باانگیزه است

محمد رستمی، نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، اظهار کرد: اقتصاد کشور ما مشکلات اساسی دارد و راهکار رفع مشکلات اقتصادی کشور اتحاد مجلس و دولت است.

وی ادامه داد: مدنی‌زاده یکی از نخبگانی است که می‌تواند در حوزه اقتصاد اثر خوبی داشته باشد. مدنی‌زاده جوان و با انگیزه است و در امر اقتصاد تخصص کافی را دارد. وی فسادستیز است و به مردمی سازی اقتصاد توجه دارد. البته خواسته ما از او تلاش برای مهار تورم، کنترل خلق پول در بلند مدت و کاهش بهره‌های بانکی است.

توجه وزیر پیشنهادی اقتصاد به اصلاح سیاست‌های مالی و بودجه‌ای

مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با وزیر پیشنهادی اقتصاد، گفت: باید به متخصصان و جوانان اعتماد کنیم.

وی با بیان اینکه اصلاح سیاست‌های مالی و بودجه‌ای از برنامه‌های اصلی و مثبت وزیر پیشنهادی اقتصاد است، اظهار کرد: عدالت محوری، شفافیت در وصول مالیات و جلوگیری از فرارهای مالیاتی از جمله برنامه‌های مهم مدنی‌زاده است.

یوسفی در ادامه، اظهار کرد: از رئیس‌جمهور می‌خواهیم که وزیر اقتصاد را به عنوان فرمانده اقتصادی قرار دهد، چرا که تصمیمات خلع‌الساعه آسیب‌زا است.

مدنی‌زاده به دنبال اصلاح نظام مالی و بانکی است

در ادامه جلسه، فرهاد شهرکی، نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در موافقت با برنامه‌های مدنی‌زاده، گفت: برنامه وزیر پیشنهادی اقتصاد مبتنی بر اسناد بالادستی است و با تکیه بر اصلاح نظام مالی و بانکی است.

وی ادامه داد: مقابله با تورم، شفافیت در واگذاری‌ها، کاهش فرار مالیاتی، تقویت بازار سرمایه و ارتقای حکمرانی اقتصادی از جمله برنامه‌های وزیر پیشنهادی اقتصاد است.

خوش‌بینی زیاد به بازار سرمایه از اشکالات برنامه مدنی‌زاده است

در ادامه، کامران غضنفری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با صلاحیت سیدعلی مدنی زاده، گفت: وزیر پیشنهادی اقتصاد معیارها و ملاک‌های لازم را برای تصدی این پست ندارد.

وی اظهار کرد: نزول عدالت به برابری فرصت، برداشت نادرست از مشکلات اقتصادی، تحلیل اشتباه از علت افزایش نرخ تورم، تضاد توسعه صادرات با تحریم‌ها، عدم توجه به کاهش ارزش پول ملی، خوش‌بینی زیاد به بازار سرمایه، اعتماد به برنامه‌های توافقی با نظام سرمایه‌داری از جمله پالرمو، FATF و CFT، از جمله اشکالات برنامه مدنی‌زاده است.

مدنی‌زاده سابقه اجرایی ندارد

همچنین حسینعلی حاجی‌دلیگانی به عنوان مخالف برنامه‌های وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، بیان کرد: مدنی‌زاده سابقه اجرایی ندارد و نگرانیم برخی افراد در وی نفوذ کرده و وزیر را تحت فشار قرار دهند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، برنامه پیشنهادی مدنی‌زاده کلی است و برای کاهش تورم هم برنامه دقیقی را ارائه نکرده است. همچنین مدنی‌زاده برای افزایش درآمد قشر متوسط و ضعیف جامعه پیش‌بینی‌های دقیقی در برنامه خود نیاورده است. در برنامه‌های وی استفاده از توان و ظرفیت داخلی نیز مورد توجه جدی قرار نگرفته است.

وزارت اقتصاد میدان کارآموزی نیست

در ادامه، سلمان اسحاقی نیز به عنوان مخالف برنامه‌های وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، اظهار کرد: ما مدنی‌زاده را به عنوان یک نخبه علمی می‌پذیریم، اما وزارت اقتصاد میدان کارآموزی نیست که افراد بدون سابقه اجرایی در آن حضور پیدا کنند.

وی ادامه داد: راهکارهای وزیر پیشنهادی اقتصاد برای برون رفت از مشکلات، آکادمیک است، در حالی که ما برای برون رفت از مشکلات و مهار تورم، نیازمند راهکارهای اجرایی هستیم. برنامه‌های مدنی‌زاده درباره کالاهای اساسی و تأمین ارز هم شفاف نیست.

برنامه‌های مدنی‌زاده کلی است

همچنین حجت‌الاسلام حمید رسایی در مخالفت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، اظهار کرد: مدنی‌زاده شاخصه‌های لازم را برای تصدی این وزارتخانه ندارد و در برنامه‌های وی کلی‌گویی شده است.

وی ادامه داد: مدنی‌زاده برنامه‌ای برای تک نرخی شدن تورم، ثبات قیمت ارز و اصلاح روند نابرابری توزیع ندارد و ظاهراً به دنبال گرانی نرخ بنزین است. وی هیچ برنامه‌ای برای خروج بانک‌ها از بحران فعلی ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مدنی‌زاده سابقه اجرایی ندارد. رأی به مدنی‌زاده در واقع رأی به بنزین ۳۰ هزار تومانی، ارز ۲۰۰ هزار تومانی و افزایش مشکلات اقتصادی است. ما امروز در شرایط جنگی قرار داریم و مدنی‌زاده وزیری برای دوران جنگ نیست.

رسایی متذکر شد: مدنی‌زاده در سال ۲۰۰۸ سابقه حمایت از یک مؤسسه با چهره ضدایرانی و حامی صهیونیسم را دارد و در زمان دفاع از پایان نامه خود در دانشگاه شیکاگو، از این مؤسسه که با بورسیه کردن او، امکان رسیدن وی به این درجه را فراهم کرد، قدردانی کرد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.