به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در پایان معاملات روز دوشنبه ۱۶ تیر، شاخص کل بورس تهران با افزایش ۱۹ هزار و ۸۶۳ واحدی به ۲ میلیون و ۷۰۹ هزار واحد رسید؛ این نخستین افزایش پس از بازگشایی بازار به دنبال جنگ ۱۲ روزه اسرائیل با ایران بود. در عین حال، شاخص هموزن ۸۹۱ واحد کاهش یافت و به ۸۴۶ هزار واحد رسید. نمادهای فملی، فولاد، وبملت و نوری بیشترین تأثیر را در رشد شاخص داشتند. ارزش کل معاملات بازار سرمایه به ۲۱.۱ همت رسید که بیش از ۸ همت آن به معاملات خرد اختصاص داشت. همچنین، خالص خروج پول حقیقیها از بورس و فرابورس به ۲۵۳ میلیارد تومان رسید.
در صندوقهای اهرمی، با وجود تراز مثبت ۱۳ میلیارد تومانی، بازده سهماهه همچنان در محدوده منفی ۱۰ تا ۲۳ درصد قرار دارد. همچنین، شاخص فرابورس با افزایش ۹۶ واحدی به سطح ۲۴ هزار و ۸۶۳ واحد رسید. بر اساس تصمیم شورای عالی بورس و بانک مرکزی، ۶۰ همت منابع برای حمایت از بازار اختصاص یافته است. در این راستا، امروز ۱۲۷ میلیارد تومان ورود پول حقیقی به نماد وبملت ثبت شد و ۹۷.۵ میلیارد تومان از نماد محتشم خارج گردید. کاهش صفهای فروش نسبت به اوج هفته گذشته و حرکت بازار به سمت تعادل، نشانههایی از بازگشت تدریجی اعتماد به بازار است.
در همین رابطه ، بهناز اکبرپور، کارشناس بازار سرمایه با ارزیابی معاملات روز جاری بازار سهام گفت: بازار امروز در مقایسه با هفته گذشته، وضعیت بهتری را تجربه کرد و شاهد معاملات روانتری در بسیاری از نمادها بودیم.
وی افزود: هرچند بازار در ساعات ابتدایی با روندی مثبت همراه بود، اما با نزدیک شدن به دقایق پایانی، فشار عرضهها افزایش یافت و در نهایت، درصد بیشتری از نمادها در محدوده منفی بسته شدند.
اکبرپور ضمن اشاره به رفتار حقوقیها در بازار امروز، تصریح کرد: برخلاف روز چهارشنبه هفته گذشته که حقوقیها نقش حمایتی پررنگتری داشتند، امروز از سوی بازیگران حقوقی حمایت محسوسی مشاهده نشد؛ موضوعی که میتواند نگرانیهایی را برای ادامه روند بازار ایجاد کند.
وی تأکید کرد: اگر این روند ادامه پیدا کند و حمایت حقوقیها از بازار تکرار نشود، نمیتوان به تداوم صعود شاخص و نمادها خوشبین بود. به گفته این کارشناس بازار سرمایه، در صورت تکرار همین الگوی معاملاتی در روز آینده، احتمال افزایش تعداد نمادهای منفی نسبت به نمادهای مثبت وجود دارد.
اکبرپور در ادامه بیان کرد: بورس همچنان به تزریق نقدینگی و حمایت جدی نیاز دارد و سیاستگذاران باید حمایت عملی را در قالب خرید گسترده نمادهای بنیادی به بازار اعمال کنند تا بازار بتواند به یک ثبات نسبی برسد.
وی در پایان تأیید کرد: رسیدن به تعادل در بازار سرمایه، نیازمند برنامهریزی دقیق و حضور فعال خریداران عمده و حقوقیها در روزهای پیشروست و بدون این حمایتها، بازگشت اعتماد و پایداری در روند شاخص، دشوار خواهد بود.
۲۲۳۲۲۴