چای مرغوب هم از دسترس مردم خارج می‌شود؟


به گزارش خبرآنلاین، طی سال های گذشته و به ویژه پس از تشدید تحریم ها،شاهد افزایش صادرات محصولات غیرنفتی به ویژه در حوزه کشاورزی هستیم.این که کشورمان توانسته در این حوزه توفیقاتی از لحاظ عددی به دست بیاورد،مسرت بخش است ؛ اما به چه بهایی ؟

اطلاعات نوشت: فارغ از هدررفت شدید و مخاطره آمیز آب در تولید محصولات کشاورزی به ویژه تولیدات آب بر، چرا انواع و اقسام میوه و سبزیجات مرغوب باید فقط در کام خارجی ها خوش باشد و هموطنانمان حتی برای محصولات کشاورزی نامرغوب و درجه چندم، هزینه های گزافی پرداخت کنند و بسیاری هم فقط نظاره گر قیمت های نجومی باشند؟

چای از جمله محصولات کشاورزی است که در سبد خرید تمامی ایرانیان وجود دارد و همانند کالاهای اساسی، اهمیت بالایی به لحاظ مصرف دارد اما مسببان شرایط موجود به این محصول کشورمان هم رحم نمی کنند و مصرف آن را فقط در شان مردم دیگر کشورهای هدف می بینند !
نتیجه افزایش صادرات چای ،گرانی روز افزون آن و اختصاص ارز ترجبیحی برای واردات چای خارجی است؛شرایطی که نمی توان مشابه آن را در سراسر دنیا یافت.

اظهارات جدید استاندار گیلان

استاندار گیلان در نشست با فرمانداران شهرستان های چای خیز این خطه از کشورمان با بیان این که امسال دیگر ارز ترجیحی به واردات چای تعلق نمی گیرد، تاکید کرد: چای با کیفیت فقط برای صادرات نیست و مردم حق دارند چای مرغوب و ارگانیک ایرانی را مصرف کنند و لذت ببرند.

این اظهارات اسدالله عباسی در حالی است که حذف یکباره ارز ترجیحی به طور حتم سبب افزایش قیمت چای وارداتی خواهد شد و گلایه مردم را درپی خواهد داشت و از سویی دیگر چرا تاکنون چای باکیفیت فقط برای صادرات درنظر گرفته می شد و مردم ایران از مصرف آن محروم بودند ؟

وی با اشاره به برگزاری این جلسه اضطراری برای تصمیم گیری درباره خرید برگ سبز چایکاران از سوی کارخانجات، افزود: برخی از کارخانجات همکاری و انسجام لازم را جهت خرید برگ سبز ندارند؛ پارسال هم در پرداخت مطالبات چایکاران از سوی کارخانجات چایسازی شاهد برخی کم کاری ها بودیم.

استاندار گیلان بدون اشاره به این که آیا در مقابل اقدام نامناسب کارخانجات چایسازی، از سال قبل تاکنون اقدامی شده است یا خیر ؟ ، از سازمان چای خواست سریعاً به موضوع خرید برگ سبز توسط کارخانجات رسیدگی کند.عباسی با بیان این که تغییر و تحول دولت نباید مانعی برای انجام وظایف مدیران باشد، تاکید کرد: وظیفه داریم که مشکل کشاورزان را حل کنیم.دولت وظیفه حمایتی و هدایتی دارد و با کارخانجات در پرداخت مطالبات چایکاران همکاری می کنیم .

استاندار گیلان از پرداخت ۴۷درصدی مطالبات چایکاران توسط کارخانجات خبر داد و تاکید کرد: کارخانجات در سال گذشته مشکلی از بابت فروش چای بهاره نداشتند و فقط در فروش چای پاییزه دچار مشکل شدند لذا از سازمان چای می خواهیم که با کارخانجات فاقد توان خرید برگ سبز هیچگونه قراردادی را منعقد نکند، زیرا این قرارداد تعهد خرید برگ سبز است.

عباسی با بیان این که رئیس سازمان چای و فرمانداران با همکاری سازمان بازرسی باید اقدام به ارزیابی واحد به واحد کارخانجات چایسازی و تعیین میزان خرید و فروش کنند، ادامه داد: مشکلات کارخانجات و قصورها را احصا شود.وی با اشاره به عدم واردات چای در سال جاری، تاکید کرد: طبق مصوب دولت در سال جاری، هر کیلوگرم واردات چای منوط بر خرید چای داخلی است و اگر خرید چای در مقابل واردات صورت نگرفته است، حتما برخورد می کنیم.

سازمان چای مسئولیت دارد

وی سازمان چای را مسئول خرید برگ سبز از چایکاران دانست و گفت: برگ سبز باید بلافاصله برداشت شود تا کیفیت لازم را برای چایسازی داشته باشد؛ در این باره تسهیلات تبصره ۱۸به کارخانجات برای توسعه، تجهیز و نوسازی پرداخت می شود.عباسی خواستار تسریع در صدور پروانه برای راه اندازی کارخانجات چایسازی شد و تاکید کرد: اجازه باز کردن انبارهای چای سنواتی را ندادیم.وی با اشاره به پرداخت ۲۰۴میلیارد تومان از سهم ۳۵۸میلیارد تومانی دولت در خرید برگ سبز، ادامه داد: مجموع بدهی دولت و کارخانجات ۷۲۲میلیارد تومان است .

محمد حیدری، فرماندار رودسر هم در سخنانی چای را یکی از مهمترین مسائل گیلان دانست و اظهار داشت: شهرستان رودسر ۳۲کارخانه چایسازی دارد و ۸۰۰۰خانوار این شهرستان در حوزه صنعت چای فعالند و بیش از ۵۰۰۰هکتار از اراضی ما زیر کشت چای است.وی با اشاره به سهم ۲۰درصدی این شهرستان در حوزه تولید چای، تاکید کرد: در حوزه زنجیره ارزش صنعت چای، برندسازی و بازاریابی نقش مهی دارد و باید تقویت شود.

۲۲۰

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.