۹۵درصد از فرش های دستباف ایرانی صادر می‌شود


به گزارش خبرآنلاین، عبدالله بهرامی در گفت‌وگو با ایسنا، فرش دستباف را کالایی صددرصد ایرانی دانست که ۹۵ درصد آن صادر می شود و گفت: دولتمردان باید این صنعت را به عنوان صنعتی ملی، اشتغال‌زا و استراتژیک مد نظر قرار بدهند و برای آن هزینه و سرمایه‌گذاری کنند. امروز لازم است تا مدیریت کلان این صنعت بزرگ در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ و یک سازمان مستقل با جایگاه استراتژیک برای آن تعریف شود.

ایسنا به نقل از وی نوشت: خوشبختانه سند راهبردی فرش دستباف در مرکز ملی فرش برای بار دوم بازنگری شده و اصلاحات خوبی در آن انجام گرفته است که امیدواریم با پیشنهاد تشکیل سازمان ملی فرش و صنایع دستی موافقت و همزمان با ایجاد آن، سند راهبری فرش نیز اجرایی شود.

تجمیع سرمایه‌های خرد مردمی با مشارکت جمعی و تعاونی

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف تصریح کرد: درحال حاضر وضعیت فرش می طلبد که به این سمت برویم و ما در جلسه دیدار با رئیس جمهور نیز این پیشنهاد را هم به صورت شفاهی و هم کتبی مطرح کردیم و امیدواریم که جزو اولویتهای دولت چهاردهم قرار گیرد زیرا به نفع کشور است.

رئیس کمیسیون گردشگری، فرش و صنایع دستی اتاق تعاون ایران با بیان اینکه بخش تعاون می‌تواند شعار سال را محقق کند، اظهار کرد: تجمیع سرمایه‌های خرد و اندک مردم در قالب تعاونی‌ها و مشارکت جمعی امکانپذیر است. می‌توان با مدیریت سرمایه‌های خرد کارهای بزرگی انجام داد به شرطی که دولتمردان به کلمه تعاون باور داشته باشند و شعار سال را ماموریت خود بدانند.

ارزش افزوده ۷۰ درصدی فرش دستباف در کشور

بهرامی گفت: تولید فرش ۷۰ درصد ارزش افزوده دارد و صرفنظر از ارزآوری بالا برای کشور، مهم‌ترین ویژگی این صنعت، اشتغالزایی در سطح شهرها و روستاها و درآمدزایی برای خانوارها است.

وی میزان صادرات فرش دستباف در سال گذشته را ۵۰ میلیون دلار ذکر کرد و گفت:اگر مصوبه تعهد ارزی از فرش دستباف برداشته شود، میزان صادرات فرش افزایش می‌یابد.

به گفته مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف تا دو دهه قبل میزان صادرات فرش دستباف بیش از ۲ میلیارد دلار بود ولی از سال ۱۳۹۷ به دلیل تحریم‌های خارجی و برخی سیاستگذاری‌ها از جمله برون سپاری ارزی، صادرات فرش دستباف به ۵۰ میلیون دلار در سال کاهش یافت.

۲۲۳۲۲۸

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.