به گزارش خبرآنلاین،چندی پیش در خبرها آمده بود که ذخیره طلای خانگی ایرانیان به حدود ۲۰۰ تن رسیده است.
نور نیوز در خبری نوشت:این خبر از یک طرف نشان از اقبال مردم به سرمایه گذاری در حوزه طلا و سکه دارد و از طرفی دیگر ترس از آینده و وضعیت نامعلوم اقتصادی.
محمد کشتیآرای، عضو هئیت مدیره طلاوجواهر تهران پیشتر گفته بود که با افزایش قیمت طلا، میزان ذخایر طلای خانگی در ایران رو به افزایش گذاشته و طبق برآورد ها بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تن ذخایر خانگی طلا در کشور وجود دارد .
اما چرا برخی از افراد طلا را به عنوان پس انداز خود انتخاب می کنند.
خبرنگار نورنیوز برای آشنایی با نظرات گروه های مختلف مردم با چند خریدار و فروشنده طلا گفت و گو کرده است.
خانمی ۴۰ ساله در این رابطه گفته است: من کارمندم وقصد خرید خودرو دارم اما چون موجودی و پول کمی دارم تصمیم گرفتم در یکی دو سال آینده فقط طلا هر چند ظریف و ارزان بخرم تا کم کم بتوانم پول خرید خودرو را پس انداز کنم.
این خانم که به دنبال طلای دست دوم و آب شده و حتی شمش طلا در طلافروشی ها بود، گفت: چون هزینه کارمزد ومالیات طلای نو بالااست ترجیح من خرید طلای دست دوم است که قیمت کمتری دارد.
همراه این خانم نیزکه وی را تشویق به خرید طلا می کرد در گفت وگو با نورنیوز اظهار داشت: من هم یک کارمندم و با حقوق ناچیز چند سال پیش تصمیم به خرید خودروگرفتم. با وام توانستم مقداری طلا بخرم و دو سال بعد توانستم با وامی دیگر و فروش طلاهایی که برای سرمایه گذاری خریده بودم خودرو مورد علاقه ام را بخرم.
این خانم گفت: در نهایت یکسال بعد هم توانستم با پول همان خودرو و مقدار طلایی که در طی یکسال بعد جمع کردم یک خانه نقلی هم بخرم. حالا هم آمده ام تا همراه همکارم باز هم طلا بخرم چون سرمایه گذاری خوبی است و به نظرم از بازار ارز مطمئن تر است.
طلا همواره به عنوان یک پشتوانه مطمئن مورد توجه خانواده ها بوده است. اگر چه در سال های دور به عنوان یک فلز زینتی بیشتر استفاده می شد اما شوک های متعدد قیمتی و وضعیت اقتصادی ناپایدار در کنار کاهش توانایی خرید و سود بانکی پایین و در نهایت وضعیت بازار بورس موجب شده تا خانواده ها طلا را به عنوان یک سرمایه گذاری مطمئن برای حفظ ارزش پول خود و دستیابی به نیازهای بالاتر انتخاب کنند.
هرچند بازار ارز هم در کنار بازار طلا همچنان مورد توجه برخی قرار دارد اما با وجود نقدشوندگی سریع ارز در بازار، ترس از نوسانات شدید در قیمت، سرمایه گذاری خانواده ها در این بازار را کاهش داده است.
از یک طلا فروش هم که پیج اینستاگرامی و کانال تلگرامی دارد درباره میزان علاقه به خرید طلا در میان اقشار مختلف مردم سوال کردیم.
این طلافروش که هم طلای دست دوم و هم طلای نو می فروشد، گفت: طلا دیگر تنها به عنوان یک وسیله زینتی محسوب نمی شود بلکه بیشتر جنبه سرمایه گذاری و پس انداز پیدا کرده است.
این طلافروش افزود: الان طلای دست دوم با گرم کم، خریدار بیشتری دارد بخصوص خانم های خانه دار بیشتر متقاضی این نوع طلا هستند.
وی درباره نحوه فروش طلای دست دوم می گوید: ما طلا را با فاکتور می خرید و با فاکتور جدید هم می فروشیم. البته با سود کمتری از طلای نو. روی هر گرم طلا ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان می کشیم. مثلا اگر طلای خام گرمی ۴ میلیون تومان باشد ما طلای دست دوم را بدون اجرت و مالیات گرمی ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می فروشیم. به این صورت هم خریدار سود می برد و هم ما.
این فعال بازار طلا درباره خرید طلای دست دوم نیز اظهار داشت: طلافروشی که قصد خرید طلای دست دوم را دارد در واقع تنها قیمت طلای خام را به مشتری پرداخت می کند. به این صورت که اگر مشتری قصد فروش طلای خود را داشته باشد تنها با قیمت تابلو خریداری می شود. البته هستند برخی از طلافروشی هایی که حتی زیر قیمت طلای خام هم طلای مشتری را می خرند.
وی در پاسخ به اینکه بیشتر چه طلاهایی مشتری دارد، خاطرنشان کرد: اول طلای کارکرده و در حد نو که بتواند به عنوان زینت هم استفاده شود. بعد از آن شمش و سکه، خریدار بیشتری دارد. البته طلای نو هم مشتری های خود را دارد. ولی به نسبت سال های گذشته میزان خرید طلای نو از طلافروشی ها کمتر شده است.
***مزایای سرمایه گذاری طلا
ارزش ذاتی و محافظت از ارزش پول در برابر تورم و کاهش ریسک در سرمایه از مهم ترین فاکتورهای سود آوری در سرمایه گذری طلا به شمار می رود. طلا یک ابزار محافظتی در برابر تورم، نوسانات ارزش ارزها و بحرانهای اقتصادی است. همچنین، طلا به عنوان یک سرمایهگذاری محبوب در دورههای ناپایدار شناخته میشود.
بسیاری از مردم معتقدند، طلا اگر به عنوان یک سرمایهگذاری بلند مدت در نظر گرفته شود، می تواند علاوه بر حفظ ارزش پول، سود بیشتر هم بدهد.ضمن اینکه طلا قابلیت تبدیل سریع به پول نقد را نیز دارد.
در شرایطی که کشور در وضعیت تورمی قرار دارد و سالانه بین ۳۰ تا۴۰ درصد از ارزش پول ملی کاسته می شود گروه های مختلف مردم هریک تلاش می کنند با اتخاذ تدابیری که عمدتا مبتنی بر تجربیات گذشته است اوضاع معیشتی خود را بهینه کرده و تاثیر بحرانها و نوسانات اقتصادی بر زندگی خود را مدیریت کنند.
به طور قطع اینگونه روشها هرچند می تواند اثرات مقطعی در بهبود معیشت افراد داشته باشد اما سازو کاری پایدار و کمریسک تلقی نمی شود.لازم است دولت با استفاده از مدلهای اقتصادی مناسب شرایط را برای جذب منابع خرد فراهم نماید تا مردم بتوانند با اطمینان از حفظ و افزایش سرمایه هایشان به صورت مستقیم در طرحها و پروژه های اقتصادی مولد در کشور سرمایه گذاری کنند.
۲۳۳۲۱۷