جدال سخت آمریکا و چشم بادامی‌ها/ صادرات نفت ایران به چین افزایش یافت


آرمان زارعی: رویترز نوشت: بهای معاملات آتی نفت برنت تا ساعت ۱۰:۲۷ به وقت گرینویچ ۱.۵۵ دلار یا ۲.۳۷ درصد افت کرد و به ۶۳.۹۳ دلار در هر بشکه رسید.همچنین، قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱.۵۱ دلار یا ۲.۴۲ درصد کاهش یافت و به ۶۰.۸۴ دلار رسید.

این عقب‌نشینی پس از یک جلسه پرنوسان در روز چهارشنبه رخ داد. در این روز، قیمت نفت خام که در اوایل به میزان ۷ درصد کاهش یافته بود، پس از اعلام ترامپ مبنی بر توقف تعرفه‌های متقابل برای اکثر کشورها، حدود ۴ درصد افزایش یافت. با این حال، او نرخ پایه تعرفه ۱۰ درصدی را همچنان حفظ کرد.
با این حال، این مهلت شامل چین نمی‌شد. ترامپ تعرفه‌های وارداتی از چین را از ۱۰۴ درصد به ۱۲۵ درصد افزایش داد که این امر به تشدید بن‌بست تجاری با دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت خام منجر شد.

اشلی کلتی، تحلیلگر Panmure Liberum، اظهار داشت که جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین باعث ایجاد عدم اطمینان قابل توجهی در مورد رشد تقاضای نفت و افزایش ریسک کاهش قیمت‌ها می‌شود. کلتی افزود: «نوسانات همچنان بالا است و پیش‌بینی اینکه قیمت نفت در کوتاه‌مدت به کجا خواهد رسید، دشوار است.»
چین همچنین از روز پنجشنبه با اعمال تعرفه ۸۴ درصدی بر واردات کالاهای آمریکایی، تعرفه‌های اضافی را معرفی کرد.با وجود توقف تعرفه‌ها، اوله هانسن، رئیس استراتژی کالا در ساکسو بانک بیان کرد که جهان هنوز با شدیدترین موانع تجاری از دهه ۱۹۳۰ روبرو است.
هانسن افزود: با وجود ابهامات فراوانی که همچنان وجود دارد، در شرایط کنونی که بازار باید با خطر کاهش تقاضا و افزایش تولید اوپک مقابله کند، چشم‌انداز بازگشت قابل توجه قیمت نفت خام چندان محتمل نیست.
تحلیلگران ANZ Research هشدار داده‌اند که کاهش عمیق‌تر رشد جهانی ممکن است همچنان به کاهش قیمت‌ها منجر شود. در یادداشتی، آن‌ها اشاره کردند که در بدترین سناریوی رکود جهانی (که سناریوی اصلی ما نیست)، احتمال ضعف بیشتر وجود دارد. برای قیمت نفت، ما ۵۰ دلار در هر بشکه را به عنوان سطح حمایت محتمل در نظر می‌گیریم.
سرمایه‌گذاران همچنین به عوامل مختلط تأثیرگذار بر عرضه توجه دارند. خط لوله نفت کی‌استون که از کانادا به ایالات متحده می‌رود، به دلیل نشت نفت در نزدیکی فورت رانسوم، داکوتای شمالی، در روز چهارشنبه بسته شد. اپراتور این خط لوله، South Bow (SOBO.TO)، در حال ارزیابی برنامه‌هایی برای بازگرداندن آن به حالت عملیاتی است.
در جای دیگری، کنسرسیوم خط لوله خزر بارگیری نفت را در یکی از دو لنگرگاهی که پیش‌تر در دریای سیاه بسته شده بود، از سر گرفت. این اقدام پس از آن صورت گرفت که دادگاه محدودیت‌هایی را که یک رگولاتور روسی بر تأسیسات این گروه تحت حمایت غرب اعمال کرده بود، لغو کرد. همچنین، اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده اعلام کرد که در هفته منتهی به ۴ آوریل، ذخایر نفت خام در این کشور ۲.۶ میلیون بشکه افزایش یافته است که تقریباً دو برابر پیش‌بینی‌های نظرسنجی رویترز برای افزایش ۱.۴ میلیون بشکه‌ای است.

به گزارش رویترز، بازرگانان و تحلیلگران اعلام کردند که واردات نفت چین از ایران در ماه مارس افزایش یافته است. این افزایش به دلیل نگرانی خریداران از احتمال تشدید تحریم‌های آمریکا علیه تهران و تأثیر آن بر عرضه نفت صورت گرفته است. طبق داده‌های شرکت ردیابی کشتی ورتکسا، واردات نفت چین از ایران در ماه گذشته به بیش از ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین رقم ثبت‌شده در تاریخ است. این افزایش همزمان با رشد سطح موجودی در مرکز پالایشگاه‌های مستقل استان شاندونگ رخ داده است.
داده‌های شرکت تحلیلی Kpler نشان می‌دهد که واردات نفت ایران از چین در ماه مارس به ۱.۳۷ میلیون بشکه در روز رسیده است. این رقم نسبت به ۷۴۷ هزار بشکه در روز در فوریه، ۸۳ درصد افزایش یافته و بالاترین میزان در پنج ماه گذشته محسوب می‌شود. در عین حال، دو تاجری که جریان‌های نفتی ایران به چین را زیر نظر دارند، واردات نفت در ماه مارس را به ترتیب ۱.۶۷ میلیون بشکه در روز و ۱.۸ میلیون بشکه در روز تخمین زده‌اند.
به گفته تاجران و تحلیلگران، چین که مخالف تحریم‌های یکجانبه است، حدود ۹۰ درصد از صادرات نفت ایران را خریداری می‌کند. این نفت عمدتا از طریق کشتی در آب‌های مالزی و سنگاپور منتقل می‌شود و در مالزی تغییر نام می‌دهد. این تجارت با جایگزینی کشتی‌های بیشتری که هزینه‌های بالایی دارند و به جای کشتی‌های تحت تحریم آمریکا به کار گرفته می‌شوند، تقویت شده است.
داده‌های کپلر نشان می‌دهد که در ماه مارس، نفت ایران ۱۳ درصد از واردات نفت خام چین را به خود اختصاص داده است. لی، تحلیلگر ارشد Vortexa و یک منبع پالایشگاهی در چین، دلیل شتاب تجار و پالایشگاه‌ها برای خرید بشکه‌های نفت ایران را نگرانی از اختلالات بیشتر در عرضه می‌داند.

بر اساس گزارش ورتکسا، ذخایر کل خشکی در استان شاندونگ در ماه مارس نسبت به فوریه ۲۲ میلیون بشکه افزایش یافته که این موضوع با افزایش واردات نفت ایران همخوانی دارد.
لی اظهار داشت که افزایش موجودی، که رکوردی برای یک ماه به شمار می‌رود، در انبارهای واقع در بنادر شاندونگ متمرکز شده است. یکی از تاجران، که مدیر یکی از پالایشگاه‌های مستقل به نام «قوری» است، بیان کرد که به نظر می‌رسد نفت ایران در ماه گذشته به طور قابل توجهی وارد بازار شده و برخی محموله‌ها توسط دلالان در مخازن به دنبال خریدار تحویل داده شده‌اند.
ایالات متحده از زمان درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین، در فوریه برای اعمال "فشار حداکثری" بر تهران، چهار دور تحریم علیه تجارت نفت ایران وضع کرده است. این تحریم‌ها شامل محدودیت‌های مارس علیه پالایشگاه قوری شاندونگ و پتروشیمی شوگوانگ لوکینگ نیز می‌شود.
لی پیش‌بینی می‌کند که واردات نفت چین از ایران در ماه آوریل کاهش یابد، زیرا تقاضای کلی افزایش نیافته و میانگین سالانه تا به امروز در محدوده ۱.۳ تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز، مشابه سال گذشته، ثابت خواهد ماند.

۲۲۳۲۲۴

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.